Yapılarda suyun temas gösterdiği bölgelerde yalıtım işleminin gerçekleştirilmesi için öncelikle ziftli kağıt fiyatları hakkında net bir araştırma yapılmalıdır. Ziftli Kağıt, yapı sektöründe membran olarak da adlandırılan bir yalıtım malzemesidir. Temel olarak bu malzeme yapıların suyla temas ettiği bölgelerde nem yalıtımı sağlayan bir malzemedir. Piyasada bulunan birçok farklı çeşidi ve kalitesi noktasında firmamız alternatif membran çeşitleri satışa sunmaktadır. Bu çeşitler arasında fiyat değişimleri ürün markası, kalitesi ve ebatlarına göre gerçekleşmektedir. Malzeme, temel perde duvarlarında uygulanarak suyun verebileceği zararlar engellenebilir. Malzemenin ana kullanım alanları genel olarak bina temelleri ve çatı noktalarıdır. Binaların temellerinde su geçirgenliğinin azaltılması binanın daha uzun ömürlü ve sağlam bir yapıya kavuşmasını sağlamaktadır.
Binalarda temel ve çatı gibi farklı uygulama alanlarına göre kullanılacak malzeme için ziftli kağıt fiyatları yapılarına göre değişiklik göstermektedir. Birçok farklı yapı arasında bulunan katlı otoparklar, köprüler ve binalar su yalıtımı noktasında membran malzemeleri ile kaplanarak nitelikli bir yalıtım işlemi oluşturulabilir. Toprakta bulunan nemin ve basınçsız suyun bina temellerinin gözeneklerinden geçerek küflenme gibi bir durum oluşturmaması ve ayrıca sıva ve duvarlarda çatlama ve çürüme gibi bir sıkıntı oluşturmaması için mebran malzemesi bina ömrünü arttırmaktadır. Aynı şekilde bina çatılarında yağmur ve kar gibi etmenlerden dolayı sızabilecek su birikintilerinin ve nem oluşumlarının yapılarda kötü koku ve görüntü kirliliği oluşturmaması için membran kullanılırken bu değişik kullanım alanlarına göre fiyatlar farklılık göstermektedir.
Binalarda taşıyıcı sistem olarak temel kolonları göz önünde bulundurulduğunda bu ayrıntılarda su yalıtımı yapılması için ihtiyaç duyulan ziftli kağıt fiyatları firmamız gibi yapı sektöründe nitelikli üretimler ve avantajlı fiyatlar sunan bir firmadan temin edilebilir. Yapılarda taşıyıcı sistemin korunması sayesinde bir yapının ömrü uzatılabilir ve önemli deprem risklerine karşı büyük bir korunma sağlanabilir. Türkiye’de daha önceki dönemlerde yaşanan büyük depremlerde binaların çökmelerindeki ana sebep, taşıyıcı sistemlerin çürümüş olması şeklinde belirlenmiştir. Bu tehlikenin önüne geçebilmek için su yalıtımı oluşturulmalı ve bu yalıtım işlemi içinde membran malzemesi kullanılmalıdır.
Binalarda temeller gibi çatılarında uzun ömürlü şekilde kullanılması için özellikle betonarme çatılarda yalıtım işlemlerinde ziftli kağıt fiyatları önemli bir konudur. Betonarme çatılarda ısı yalıtım malzemeleri ile beraber kullanılan ziftli kağıt malzemeler, genellikle bituline yalıtım örtüleri şeklinde kullanılabilir. Bu örtüler firmamız tarafından onduline serisi membranlar şeklinde satışa sunulmaktadır. Özellikle bituline primat, bituline ekstra ve bituline maxima membranlar gibi farklı ürün kategorileri, değişik uygulamalarda kullanılırken kalitelerine göre fiyat değişikliği de görülmektedir. Firmamız bu ürün çeşitliliği için en uygun fiyatları ve ödeme koşullarını oluşturmaktadır.
Günümüzde farklı su yalıtımı uygulamaları arasında özel bir yere sahip olan weber izolasyon uygulamaları pratik bir şekilde gerçekleştirilebilen uygulamalar olarak büyük bir avantaj oluşturmaktadır. Yapılarda su yalıtımının doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi sayesinde yapının daha uzun ömürlü olması ve rahat bir yaşam koşulu oluşturulması sağlanır. Çünkü su yalıtımı oluşturulmaması durumunda binada nemlenme, su çekme ve damlama gibi sıkıntılar oluşturabilir ve bu sıkıntılar yaşam koşullarını olumsuz hale getirebilir. İzolasyon noktasında en çok tercih edilen maddelerden biri haline gelen Weber, polimer modifiye yüksek elastik nitelikte kalın bir su yalıtım kaplama malzemesidir. Malzeme rahat ve hızlı bir şekilde uygulanabilir.
Tüm yapıların dış cephelerinde ve iç cephelerinde su yalıtımının sağlanması için kullanılabilen weber izolasyon ürünleri tüm mineral yüzeylerde uygulanabilir niteliktedir. Uygulandığı alanda tek parça bir yalıtım uygulaması oluşturan ve yüzeye mükemmel bir şekilde kaplama gerçekleştiren weber, sağlığa herhangi bir zarar oluşturmayan doğal bir kullanıma sahiptir. İçeriğinde herhangi bir şekilde solvent veya asbest lifleri bulunmamakla birlikte çevreye zarar vermez. Yapıların farklı duvarlarında temel veya perde duvarlar için ya da nem çeken mekanlar ile teraslar ve balkonlar gibi farklı bölümler için izolasyonda kullanılabilir. Ayrıca zemin katlarda bulunan bahçe ve otoparklar gibi bölümlerde de nem ve rutubetlerin giderilmesi için bu sistem kullanılabilir.
Standart bir şekilde siyah renge sahip olan weber izolasyon belirli bir karışım yoğunluğuna sahip olarak direkt bir şekilde farklı yüzeylerde uygulanabilir. Bu yüzeyler arasında direkt şekilde oluşturulmuş brüt beton yüzeyler çok kolay bir uygulama alanı oluşturmaktadır. Ayrıca yapılarda çimento bazlı olarak oluşturulmuş sıvalar üzerinde ve şap haline getirilmiş betonarmeler üzerinde de weber uygulaması yapılarak nem ve su izolasyonu sağlanabilir. Farklı ürün çeşitleri diğer yüzeylerde kısıtlı bir şekilde uygulanabilirken metal yüzeylerde uygulama imkanı bulunmamaktadır. Fakat betonarme yapılarda çok yüksek bir su izolasyonu oluşturulduğu için günümüzde en çok tercih edilen ürünlerden birisi haline gelmiştir.
Yapılarda çok kolay bir şekilde su yalıtımı sağlayan weber izolasyon yaklaşık 60 dakika gibi bir sürede kullanılabilir. Uygulandığı alanda kuruma süresi yaklaşık 3 gün alan bu malzeme üzeri tamamen temizlenmiş ve sağlam bir şekilde olması sayesinde uygulanabilir. Uygulama noktasında 5 ile 30 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda uygulama yapılabilir fakat don yapmış yüzeylerde uygulanmamalıdır. Doğru bir şekilde istenilen sonucun elde edilmesi için uygulama noktasında daha pratik noktaları ve püf noktalarını öğrenmek amacıyla firmamıza başvuru gerçekleştirilerek en kapsamlı şekilde bilgi alınabilir. Firmamız bu ürün için en doğru önerileri uygulamada ihtiyaç duyulan diğer malzemeleri temin edebileceğiniz kapsamlı bir sisteme sahiptir.
teras su yalıtım malzemeleri Teras, çatının olduğundan daha işlevsel bir hale konulmasıyla mevcut yapısına kavuşur; fakat kullanılır kalabilmesi için bazı önlemlerin alınması, terasın birtakım koruma yöntemleriyle kuşatılması gerekir. Kaplama, izolasyon, yalıtım şeklinde birbirinden değişik ama içerik olarak aynı isimlerle çağrılan yöntemler; tamamen terasın binaya zarar vermesini önleme, terası koruma ve binanın sağlığıyla eşdeğer ölçüde yapı sağlama olarak dile getirilebilir. Kullanılan ürünler, malzeme kalitesine göre fiyat bazında artış veya eksiliş yaşarken çalışmadaki işçilik; en az malzeme kalitesi kadar önem taşır. Bu bakımdan çatı kaplama malzemeleri hususunda birçok tercih noktası, seçim şansı sunulur; lakin her teras için mevcut ürünlerin her biri uygun olmaz.
Terasın hangi noktasında su kaçağı bulunuyorsa ona göre teras su yalıtım malzemeleri seçilebilir; çünkü bir terasın çok iyi izole edilme durumunda bile köşe noktalardan çeşitli su kaçağı yaşanır. Böylece köşelerden sızan su, binanın her yerine ulaşır; dolayısıyla çürüme, kokma, yalıtım hususunda sorun yaşama gibi durumlar mevcut olur. Sızdırılan suyun şiddeti çok ise terastaki çalışmanın daha derin kapsamlı yapılması gerekebilir; fakat bu tip durumlarda bile basit addedilebilecek önlemler sayesinde terasın sudan arındırıldığı görülebilir.
Kullanılan teras su yalıtım malzemeleri içindeki kalite standardına ulaşabilmek adına öncelikle malzemenin orijinal prosedüre uygun geldiğine dikkat etmeli; daha sonra da malzemenin kazandığı belgeleri incelemelisiniz. İyi bir malzeme bütünüyle birleşen kaliteli işçilik, mevcut sorunlarınızı çözmeye yetebilir; tabi bunun için hangi firmayla çalışacağınıza dosdoğru karar vermeniz gerektiğini de unutmayın.
Genel olarak hidrokarbon grubu şeklinde ifade edilen organik bileşiklerin polimerleşme tepkimesi sonucunda ortaya çıkardığı ürünler ile sağlanan teras izolasyonu, teras su yalıtım malzemeleri başlığıyla farklı fiyatlandırmalar altında satışa sunulur. Komple çatı izolasyonu, belirli alanın sudan izole edilmesi, su izolasyonuna ek şekilde ısı izolasyon çalışmasının yapılması şeklindeki farklı seçenekleri de ele alırsanız karşılaştığınız fiyatlandırmada birtakım değişiklikler gözlenebilir; tabi bu değişikliklerin usulüne uygun olması adına gerekli evraklara, belgelere sahip firmalarla çalışmanız büyük önem arz eder.
Yapıların daha uzun süre kullanılmasında su yalıtımının payı büyüktür. Yağmur ve kar gibi yapının dışından kaynaklanan etkiler ile su tesisatlarından kaynaklanan içsel etkiler, zamanla binanın iç ve dışının nemlenmesine ve aşınmasına yol açmaktadır. Bunun önüne geçmek amacıyla inşaat sırasında binada kullanılan su yalıtım malzemeleri nelerdir ? Su yalıtımı sağlamak üzere astar, nem bariyeri, naylon branda ve membran gibi malzemeler kullanılmaktadır. Membran izopak, likit veya ondülin olmak üzere çeşitleri olan bir üründür. Kullanılan yalıtım malzemeleri sayesinde binaların su ve neme karşı daha dayanıklı olması ve kullanım ömrünün uzaması sağlanmaktadır. Su yalıtımı binanın gerek içinde gerekse dışında su ile temas eden başta çatı ve tuvaletler olmak üzere her noktaya uygulanmaktadır.
Su yalıtım malzemeleri nelerdir sorusunun cevabı olan malzemeler sürme ve serpe olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Su yalıtım malzemeleri arasında yer alan astar membranın kolay yapışmasını sağlamak amacıyla fırça ya da rulo yardımıyla sürülerek uygulanmaktadır. Astarın püskürtülerek uygulanması da mümkündür. Astar membranın yapışmasına engel olacak tozu engelleyerek yüzeyin pürüzsüz olmasını sağlamaktadır. İçeriğinde zehirli ya da zararlı madde bulunmayan ve binanın içinde kullanılmasında sakınca bulunmayan astar, kutusu açılarak soğuk olarak uygulanır. Astar uygulaması yağmurlu havada yapılmamalıdır. Uygulama yapıldıktan sonra kuruması sağlandığı takdirde astar su geçirmeyen bir yüzey oluşturmaktadır.
Su yalıtım malzemeleri nelerdir sorusunun yanıtlarından biri de oldukça fazla çeşidi olan membranlardır. Likit, arduazlı, alüminyum folyolu membranlar kullanılabileceği gibi, uygulama alanı için uygun olduğu takdirde polyester keçe ya da fibrocam taşıyıcılı olanların da tercih edilmesi mümkündür. Kullanım alanına uygun bir çeşidi seçilerek uygulanmadan önce astar sürülmelidir.
Standart membran, çatılarda membran uygulaması yapılmasında kullanılan malzeme çeşitlerinden biridir. PVC ya da epiderm şeklinde üretilenler de bulunmaktadır. Yapılarda kullanılan çatı sistemleri birbirinden farklı olduğundan yalıtımı sağlamak üzere farklı malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Membrandan beklenen en temel işlev çatıları ve dolayısıyla binayı suya karşı korumaktır. Çatıdaki örtü ve onunla birlikte kullanılacak olan yalıtım malzemesi yeterli korumadığı takdirde dış nem etkilerinin binanın iç kısımlarında olumsuz durumlara neden olması kaçınılmaz hale gelmektedir. Bu durumların en başında binanın rutubetli hale gelmesi bulunmaktadır. Binada rutubet olması, kötü kokuyu beraberinde getirmenin yanında gerek cephe duvarlarında gerekse binada kullanılan eşyalarda küflenme ve deforme olma gibi eşyaların ve yapının kendisinin ömrünü kısaltacak sonuçlara yol açtığından suya karşı koruma önemlidir. Firmamız tarafından su yalıtım malzemesi olarak izopak membran ve likit membranlar ile ondülin membranların üretim ve satışı yapılmaktadır.
Çatıda suya karşı tedbir almanın önemi günümüzde artık tartışılmaz bir gereklilik olarak kabul edilmektedir ve standart membran da bu amaçla kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Ancak çatının yapısı farklı çeşitlerin kullanımının daha avantajlı olmasına yol açmaktadır. Arduazlı membranlar teras çatıların dere ve parapetlerinde son kat olarak kullanılmaya oldukça uygundur. Bakım masrafı olmadığı için tercih edilen arduazlı membranlar yanma ve paslanma yapmayan dayanıklı ürünlerdir. Eğik yüzeyler ve dar alanlar için uygulamada kolaylığa sahiptir. Çevre dostu olan bu ürünün montajı kolaydır. Üzerinde farklı tasarımlar yapılması mümkün olduğundan cephe duvarları için de kullanılabilmektedir.
Standart membran dışında çatılar için PVC membranlar da tercih edilmektedir. PVC membranların en önemli avantajı elastikiyetinin yüksek olmasıdır. Bu özelliği ile yüksek mekanik dayanım sağlaması mümkün olmaktadır. Su ve yangın karşısında yüksek dayanıklılık göstermekte olan bu ürün ayrıca nefes alan bir yapıya sahiptir ve buhar geçirgenliği bulunmaktadır. Kaliteli bir malzeme olan PVC membran iklim şartlarına uyum sağlayabilen yapısı sayesinde farklı koşullar altındaki binalarda tercih edilebilmektedir. Buna ek olarak geri dönüştürülebilen bir ürün olması çatı sistemlerinin oluşturulmasında çevreye zarar verilmesini önleme bakımından önemlidir. Oldukça dayanıklı bir ürün olan PVC membranın zarar görmesi halinde onarımı kolaydır.
Çatı sistemlerinde yalıtım yapılırken standart membran ve diğer membran çeşitleri arasında yapılacak tercihte iklim şartları ve çatının özelliğinin yanı sıra kullanılacak malzemenin kalite ve dayanıklılığı ile fiyatlar değerlendirmeye alınmaktadır. Çatının ahşap ya da metal olması durumunda kullanılacak malzeme değişiklik göstermektedir. Teras çatılar ile yatay çatılarda ya da dar açıklığa sahip çatılarda avantajlı olan malzemeler birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Bu durum mebranlar arasında fiyat farklılıkları olması sonucunu doğurmaktadır.
Demir Profil Fiyatları ve Çeşitleri , İnşaat ve birçok farklı sektörde ihtiyaç duyulan demir profil malzemeler…
Trapez Saç Nedir? Günümüzde inşaat sektöründe ürünler ve kullanılan malzemeler sürekli olarak gelişen ve değişen…
Betopan Evlerin Özellikleri Nelerdir? Son zamanlarda uygulamalarının estetik açıdan oldukça şık görünümlere sahip olması, sayılarının…
Şıngıl Çatılar İçin Havalandırma Bacası Firmamızın üretmiş olduğu çatı kaplamaları arasında rengiyle ve dokusu ile…
Tayrot Mili ve Kalıp Sistemleri İnşaat sektöründe çok geniş bir ürün seçeneği bulunmaktadır. Temelden başlayarak…
Çeşitli Alanlar İçin Üretilen Cam Tuğla Fiyatları Koçtaş Günümüz inşaat sektörü için yaygın şekilde kullanılmaya…