Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?
Dünya üzerinde çok farklı iklim bulunmaktadır. Bazı iklimler çok sıcak bir hava yaratırken bazıları aksine tamamen soğuk bir iklime bağlıdır. Ülkemiz hem sıcak hem de soğuk iklim merkezi olduğu için evlere dışarıdan gelen soğuk havanın girmesini önlemek mantolama ile mümkün olacaktır. Dış cephe mantolama her türlü bina üzerine hızlı bir şekilde yapılabilen kolay bir uygulamadır. Kaplamalarda önemli olan kuru bir zemin üzerine yapılmasıdır.
Dış kaplamalar yapılmadan önce bina hakkında bilgi toplanır. Çünkü binanın yaşı, durumu, büyüklüğü ve hatta kaplama ile üzerine yapılacak olan desen bile hesaplanarak binanın teslim tarihi hesaplanacaktır. Çalışan her firma kendine göre bir süre belirler. Firmaların dış cephe mantolama işinde görevlendirdikleri adam sayısından kullandıkları malzemeye kadar hemen her şey farklılık gösterecektir. Bu da mantolama konusunda kesin ve tek bir tarih verilemeyeceği anlamına gelmektedir. Bir cephe kaplamasında çalışan işçi sayısının çok oluşu kesinlikle hızlı çalışılacağı anlamına gelmez. Aksine çalışanların işi biliyor oluşu verimli bir çalışma sağlar, bu yüzden kaplama işlemleri deneyimli firmalara verilmelidir.
Evlerde dış cephe mantolama yapılmasının nedeni kesinlikle yakıt tasarrufudur. Çünkü binaların duvarları zamanla arada boşluk oluşturacak ve bu boşluklardan sızan su ve soğuklar eve hem nem olarak hem de soğuk olarak dönecektir. O zaman hem yeni hem de eski binalarda mantolama işlemleri mecburi tutulmalıdır. Gerçek anlamda bir mantolama sonucu elde edilen yakıt tasarrufu en az %30 olabilmektedir. Ama bu noktada dış cephe kaplamasının kaliteli malzemeden yapıldığı göz önüne alınmaktadır. Eğer beklenen tasarruf sağlanamamışsa maalesef ki bir terslik var demektir.taşyünü fiyatları
Dış cephe mantolama, özel mantolama malzemeleri ile birkaç kat olacak şekilde yapılır. Kaplama malzemeleri duvara monte edilirken vidadan yardım alınmaktadır. En az üç kat yapılan kaplama işleminde dikdörtgen kaplama ürünleri enine dizilerek işe başlanmışsa ikinci kat boyuna dizilecek şekilde kaplanarak tamamlanır. Bu sayede aradan hava bile geçmesi önlenir.
Demir Profil Fiyatları ve Çeşitleri , İnşaat ve birçok farklı sektörde ihtiyaç duyulan demir profil malzemeler…
Trapez Saç Nedir? Günümüzde inşaat sektöründe ürünler ve kullanılan malzemeler sürekli olarak gelişen ve değişen…
Betopan Evlerin Özellikleri Nelerdir? Son zamanlarda uygulamalarının estetik açıdan oldukça şık görünümlere sahip olması, sayılarının…
Şıngıl Çatılar İçin Havalandırma Bacası Firmamızın üretmiş olduğu çatı kaplamaları arasında rengiyle ve dokusu ile…
Tayrot Mili ve Kalıp Sistemleri İnşaat sektöründe çok geniş bir ürün seçeneği bulunmaktadır. Temelden başlayarak…
Çeşitli Alanlar İçin Üretilen Cam Tuğla Fiyatları Koçtaş Günümüz inşaat sektörü için yaygın şekilde kullanılmaya…