Yapılarda Mantolama Ne Anlama Gelmektedir? , Son yıllarda resmi olarak da zorunlu hale getirilmiş olan yalıtım uygulamaları içinde en sık duyulan kavramlardan biri mantolama olmaktadır. Kelimenin geldiği yerden de bakıldığında binanın dış çevreden ve tüm dış etkilerden korunmasının hedeflendiği bu tür işlemlerde farklı dış cephe mantolama çeşitleri ile uygulamalar yapılması söz konusu olabiliyor. Burada mantolamadan kast edilmekte olan şey binanın dış etkenlere karşı korunaklı bir hale gelmesi için farklı yalıtım malzemeleri ile çevrilmesi olmaktadır. Özellikle dış cephe mantolama denildiğinde doğrudan bina içindeki ısı kayıplarının önlenmesine ve bina ömrünü daha da uzatmaya yönelik bir önlemin alınması gerekliliği ortaya çıkmaktadır.
Mantolama İşlemi ile Amaçlanan Nedir?
Temel olarak bina içindeki ısı kayıplarının önüne geçilmenin amaçlandığı dış cephe mantolama işlemlerinde bina içi sıcaklığın belirli bir noktada kalması sağlanmaya çalışılırken aynı zamanda yaz günlerinde de soğuk havanın içeride muhafaza edilmesi sağlanmaktadır. Yapıların fiziki açıdan sahip oldukları özelliklere dikkat edildiğinde en etkili yalıtım yöntemlerinden birinin dış cephe mantolama olduğu görülmektedir. Bu mantolama işlemi kişilerin kendi isteklerine ve binalar için uygun olan teknikle yalıtım projesinin tamamlanmasını sağlamak üzere üç farklı dış cephe mantolama çeşitleri ile yapılabilmektedir. Bu noktada mantolama işlemleri içten, dıştan ve sandviç duvar şeklinde tamamlanarak sona erdirilebiliyor.
Mantolama Her Yere Yapılır Mı?
Daha çok yaşam alanı ve ofis olarak kullanılan yerlerin sıcaklıklarının korunması ve daha dayanıklı hale gelmeleri için yapılmakta olan mantolama işlemlerinde çatı uygulamalarına, katların birbirinden ayrıldığı noktalara ve herhangi bir ısıtma kaynağının bulunmadığı atölye, depo ve garaj gibi alanlara da çalışmalar yapılabilmektedir. Mantolama işleminin yapılacağı yerin büyüklüğüne ve dış cephe mantolama çeşitleri arasından hangisinin kullanılacağına bağlı olarak mantolama uygulamasının 1 hafta ile 1 ay arasında tamamlanması mümkün olmaktadır. Burada hava koşulları, çalışan sayısı gibi etkenleri de dikkate almak gerekmektedir. Özellikle rüzgarın şiddetli olduğu ve havanın yağmurlu olduğu zamanlarda dış cephe mantolamanın yapılması mümkün olmamaktadır. 5 derece ve üzerindeki yağışsız havalarda kolaylıkla mantolamanın tamamlanması mümkün oluyor.
Mantolama ile Kazanılan Özellikler
Dış cephe mantolamaları daha çok ısı yalıtımını sağlamak üzere tercih edilen bir işlem olmaktadır. Bu avantajın dolaylı ve doğrudan etkilerine bağlı olarak çeşitli olumlu özelliklerin de ortaya çıkması mümkün olmaktadır. Örneğin, sıcaklık değişimlerine bağlı olarak ortaya çıkan her türlü çatlak ve hasarın dış cephe mantolama çeşitleri önlenmesi mümkündür. Binanın dış duvarlarının korunmasını sağlayan bu özellik aynı zamanda binanın dış cephe bakımından daha dayanıklı olmasını da sağlamaktadır. Isı yalıtımının yanı sıra su yalıtımı da sağlayan bu yalıtım tekniği sayesinde uygulamanın yapıldığı yerlerin nemden uzak tutulması da mümkün oluyor. Küçükdeveci İnşaat ve Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak sunduğumuz hizmet kalitesine ulaşmak için hemen bizimle iletişime geçin.
Dış Cephe Mantolama Çeşitleri İçin Bir Yorum Yaz